FC Dordrecht-speler Seydine N’Diaye doet aangifte tegen MVV-aanhangers die hem racistisch bejegenden

Seydine N’Diaye werd racistisch bejegend tijdens de wedstrijd van FC Dordrecht tegen MVV. © Pro Shots -Erich Snijder

FC Dordrecht-speler Seydine N’Diaye heeft aangifte gedaan tegen de aanhangers van MVV die hem racistisch hebben bejegend. Dat heeft de Fransman laten weten tegenover het Algemeen Dagblad.

Emil Visser

Het duel tussen FC Dordrecht en MVV op 25 februari werd in de blessuretijd stilgelegd omdat er vanuit het uitvak oerwoudgeluiden werden gemaakt richting N’Diaye. MVV legde later aan twee jongemannen die in het uitvak aanwezig waren een stadionverbod op.

Lees ook: Knielende beweging van spelers, als teken tegen racisme. Aangeslagen slachtoffer N’Diaye blijft in de kleedkamer

Verwerken

Na de wedstrijd ging N’Diaye voor een week naar zijn familie in Frankrijk, om de gebeurtenissen te verwerken. Na zijn terugkeer in Nederland besloot hij na overleg met de club aangifte te doen tegen de MVV-aanhangers, die van hun club. „Om zo de daders te laten vervolgen”, zo liet FC Dordrecht weten aan het Algemeen Dagblad. Voor het slachtoffer zelf is daarmee wat gebeurd is voorbij. „Ik wil het achter me laten. Ik ben blij dat ik weer op het veld sta.”

Onderzoek

MVV liet eerder weten dat het waarschijnlijk niet blijft bij de twee die een stadionverbod opgelegd hebben gekregen. De club vroeg onder andere de opnames van sportzender ESPN op en heeft ook aan FC Dordrecht verzocht om beeldmateriaal door te sturen. Op basis van de beelden van ESPN konden echter geen verdere conclusies getrokken worden. Op de beelden van FC Dordrecht wacht MVV nog. „We hebben al diverse malen verzocht om de beelden, maar we hebben ze nog steeds nog ontvangen”, zo laat een woordvoerder van MVV weten.

De spelers van FC Dordrecht en MVV knielden op het einde van de wedstrijd als gebaar tegen racisme. © Pro Shots -Erich Snijder

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

Die Griek van Fortuna zet zijn lange stelten ervoor en straalt met die woeste Sandokan-baard iets uit van: you shall not pass. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal