Aangeboden door Gemeente Brunssum

Brunssum leidt mensen in bijstand op voor baan in logistiek

Brunssum gaat mensen in de bijstand opleiden voor een baan in de logistiek. Onlangs is de eerste groep gestart, in een gloednieuwe productiehal van Betere Buren. In de komende jaren wil Brunssum zo 78 mensen aan een betaalde baan in de logistiek helpen.

gemeente Brunssum

In Limburg zijn, vanwege de centrale ligging, veel bedrijven in de logistieke branche gevestigd. 11,6 procent van de Limburgse beroepsbevolking is werkzaam in de logistiek. Vóór de coronacrisis bleek dat bedrijven al moeite hadden om voldoende geschikt personeel te vinden. Nu de economie weer aantrekt, is er sprake van een snel toenemende krapte in het aanbod van geschoold logistiek personeel.

Beter perspectiefMet een eigen leer-/werktraject wil de gemeente Brunssum hierop inspringen, zegt wethouder Hugo Janssen (Sociale Zaken). „Hiermee versterken we niet alleen de regionale arbeidsmarkt, maar bieden we ook onze eigen bijstandscliënten een beter perspectief op werk”.

Het leer-/werktraject wordt georganiseerd door Betere Buren, het mensontwikkelbedrijf van de gemeente Brunssum. Speciaal voor het project ‘logistiek’ heeft Betere Buren onlangs een gloednieuwe productiehal in gebruik genomen, waar de deelnemers praktijkervaring kunnen opdoen.

Betere Buren werkt nauw samen met sociale dienst ISD BOL en WSP Parkstad om mensen uit de bijstand aan werk te helpen. Het gaat daarbij om mensen die er niet in slagen om op eigen kracht een baan te vinden. Betere Buren biedt begeleiding, coaching en scholing.