Onderzoek: ‘Veel werknemers mogen niet zelf bepalen wat ze willen leren’

 © Getty Images

Sittard-Geleen -

Ongeveer 35 procent van de medewerkers in Nederlandse bedrijven mag zelf bepalen wat, wanneer en hoe ze willen leren. Dat concludeert de Studytube Learning & Development Monitor 2022, een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube.

Redactie WijLimburg

Een leercultuur is zelden ingeburgerd: leidinggevenden bieden in het algemeen weinig stimulans, de opleidingsmogelijkheden sluiten onvoldoende aan bij de leerbehoeften, en er is onenigheid over de precieze verantwoordelijkheden, zo blijkt uit het onderzoek. Meer dan twee derde van de Nederlandse HR-professionals (68 procent) zegt dat de regie over het leer- en ontwikkelproces van medewerkers steeds meer bij die medewerkers zélf komt te liggen. In de praktijk is die vrijheid echter minder groot.

Ongunstige omstandigheden

Vaak is er wel een leeraanbod, maar ontbreekt de leercultuur. HR-professionals drukken zich ook positiever uit over die leermogelijkheden dan de werknemers voor wie ze bedoeld zijn: ze vinden ze toegankelijker, ruimer en menen dat het gemakkelijk is om zelf trainingen te boeken binnen de organisatie. Toch blijkt dat leeraanbod niet altijd relevant genoeg om als medewerker proactief de leiding te nemen over de eigen groeicurve: 18 procent vindt dat de beschikbare opleidingen niet echt passen bij zijn of haar behoeften, terwijl 25 procent vaststelt dat ze te weinig ruimte krijgen om te leren wat ze oprecht interessant vinden. In totaal 35 procent van de medewerkers leert omdat het moet.

Leidinggevende

„Onderschat de rol van de leidinggevende niet,” vertelt Homam Karimi, CEO van Studytube. „Bijna 8 op de 10 medewerkers is niet overtuigd dat hun leidinggevenden het goede voorbeeld geven, en 27 procent wordt niet of nauwelijks gestimuleerd om te leren. Leren wordt al snel gezien als een noodzakelijk kwaad. Zien leren doet leren: als leidinggevenden proactief werken aan hun ontwikkeling en hun medewerkers laten zien hoe belangrijk dat is voor hun loopbaan en toekomst, dan is de kans veel groter dat ook zij er – met plezier – mee aan de slag zullen gaan.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal