Team Stef houdt loterij voor Diabetes Fonds

 © Team Stef

Nieuwstadt / Susteren
Silke van Deelen

Team Stef houdt op zaterdag 26 maart een loterij om extra geld in te zamelen voor het Diabetes Fonds.

Het team uit Nieuwstadt/Susteren en omstreken rent op zaterdag 14 mei de New York Mini Marathon in Rotterdam. Het Diabetes Fonds organiseert deze miniversie van ’s werelds beroemdste hardloopevenement voor de vierde keer om geld in te zamelen naar meer onderzoek om de genezing van diabetes een stap dichterbij te brengen.

Het team bestaat uit een groep renners uit Midden-Limburg. „Vóór 12 maart 2021 wisten we niet eens precies wat het hebben van diabetes inhield. In sneltreinvaart leerden we de ziekte kennen en weten we dat het een dagtaak is om ervoor te zorgen dat onze inmiddels zesjarige zoon Stef goede bloedwaarden heeft. Voor hem is iedere dag een uitdaging en daarom gaan ook wij deze uitdaging aan. Op deze manier dragen we een steentje bij aan het werk van het Diabetes Fonds”, zegt moeder Karin Leinders.

De loterij vindt plaats vanaf 14.00 uur bij het ’t Sjpaorhutje, Limbrichterstraat 20 in Nieuwstadt. Voor deze loterij zijn tientallen prijzen gesponsord met een gezamenlijke waarde van meer dan 1000 euro. Lootjes á 2,50 euro zijn te koop bij Primera, Wigibaldplein 2A in Susteren of ter plaatse. De feestelijke loterij wordt opgeluisterd door Tonnie’s Viniellie (Ton Meisen van de Janse Bagge Bend) en Cheyenne (bekend van het TVK).

Mensen die Team Stef willen sponsoren, kunnen dat doen via deze link of de Facebookpagina.