Na een maand eindelijk een datum gevonden voor Fortuna Sittard - Sparta: 16 april om 18.45 uur

Print
Na een maand eindelijk een datum gevonden voor Fortuna Sittard - Sparta: 16 april om 18.45 uur

Door de storm Eunice vloog een deel van het dak van het stadion van ADO Den Haag.  Afbeelding: De Limburger

Sittard -

Het heeft even geduurd, maar er is eindelijk een datum gevonden voor de in februari afgelaste wedstrijd Fortuna Sittard - Sparta. Het duel wordt definitief ingehaald op zaterdag 16 april, aanvang 18.45 uur.

In verband met de storm Eunice werden alle wedstrijden in het betaald voetbal op vrijdag 18 februari afgeblazen. Fortuna en Sparta, dat al een paar dagen in Zuid-Limburg verbleef, hoopten in hetzelfde weekend alsnog te kunnen spelen, maar door een tekort aan politiecapaciteit werd dat voorstel afgewezen.

Lees ook: Om storm afgelast duel Fortuna - Sparta niet meer dit weekend: ‘Dit is enorm balen’

Voor de duels in de eerste divisie was een paar dagen later een nieuwe datum gevonden; ze werden afgelopen maandag ingehaald. De zoektocht naar een speeldag voor het eredivisietreffen nam bijna een maand in beslag, ook omdat met (de wensen van) verschillende partijen (de twee clubs, de lokale driehoek en ESPN) rekening moest worden gehouden. Zo zag Fortuna het niet zitten om te voetballen op een doordeweekse dag tussen PEC Zwolle en Willem II en had Sparta een voorkeur voor een dag in het weekend om de supporters de kans te geven naar Limburg af te reizen. Daarnaast speelden de beschikbare politiecapaciteit en het uitzendschema van ESPN een rol.

Bekerfinale

Dat laatste dreigde ook een struikelblok te vormen voor 16 april, als in de eredivisie geen programma is in verband met de bekerfinale op zondag. Op zaterdag wordt wel onder andere FC Volendam - Jong Ajax gespeeld. Die wedstrijd kan in theorie de promotie - of kampioenswedstrijd zijn in de eerste divisie en wordt dus live uitgezonden.

„We beseffen dat het nu op dezelfde dag valt als de Kennedy-mars, iets wat wellicht tot uitdagingen kan leiden in de planning van onze supporters”, aldus algemeen directeur Ivo Pfennings. „Daar balen wij eveneens van, maar de mogelijkheden waren zeer beperkt.”

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Die Griek van Fortuna zet zijn lange stelten ervoor en straalt met die woeste Sandokan-baard iets uit van: you shall not pass. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee