BAM Wonen levert 103 verduurzaamde woningen in Landgraaf op aan HEEMwonen

 © BAM

Landgraaf -

In opdracht van HEEMwonen heeft BAM Wonen 103 woningen in de wijk Ubach over Worms in Landgraaf verduurzaamd en is tevens groot onderhoud gepleegd. De verduurzamingsmaatregelen leveren de bewoners meer comfort en een besparing in de maandelijkse energielasten op.

Redactie WijLimburg

Betreffende huurwoningen in de buurt Lauradorp dateren van eind jaren vijftig en begin jaren zestig. De isolatie en ventilatie van de woningen voldeden niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Bij de uitgevoerde werkzaamheden was onder meer sprake van: asbestsanering, het isoleren en vervangen van de daken en deze voorzien van zonnepanelen, het vervangen of herstellen van het voegwerk van de gevels en isoleren van de spouwmuren.

Hub Monen, projectleider HEEMwonen: „Met de realisatie van dit project is wederom een bijdrage geleverd aan de verduurzamingsopgave van HEEMwonen met als voornaamste doelen een beter binnenklimaat en lagere woonlasten voor de huurders. Zo kunnen we deze woningen voor de primaire doelgroep nog enkele tientallen jaren exploiteren.”