Faillissement koeriersbedrijf: bazen en boekhouding spoorloos

Print
Faillissement koeriersbedrijf: bazen en boekhouding spoorloos

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Maastricht -

Curator Jop Koster is er vier maanden na het faillissement van VOF Hendrikson Koeriersdiensten in Maastricht nog altijd niet in geslaagd de boekhouding van het bedrijf boven water te halen.

Hij schrijft in zijn insolventieverslag dat de twee vennoten in een eerste gesprek met de beschuldigende vinger naar de boekhouder wezen en sindsdien van de aardbodem lijken verdwenen. Volgens de curator reageren ze niet meer op telefoontjes, brieven en e-mails.

Koster heeft nu maatschappelijk werk ingeschakeld in een uiterste poging contact met het duo te leggen. Bovendien heeft hij de belastingdienst gevraagd een zogeheten verhaalsonderzoek in te stellen om toch nog een vinger achter de zaak te krijgen.

Gebrekkig en incompleet

Voordat de oprichters compleet uit beeld raakten, beweerden ze dat de boekhouder een puinhoop had gemaakt van de administratie, waardoor ze geen enkel zicht meer hadden op de financiële situatie. De boekhouder verklaarde op zijn beurt dat de aangeleverde gegevens zeer gebrekkig en incompleet waren. Hierdoor ontstonden volgens hem betalingsachterstanden bij onder andere het pensioenfonds en werden sommige medewerkers niet volledig betaald.

Koster laat trouwens doorschemeren dat de bereidheid tot medewerking van de boekhouder ook niet bijster groot is. Toch meldt hij vastbesloten te zijn het faillissement zo snel mogelijk af te ronden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee