Dumoulin voegt Volta Limburg Classic toe aan programma

Tom Dumoulin. © ANP / Zuma Press ZUMAPRESS.com

Tom Dumoulin staat zaterdag 2 april aan de start van de Volta Limburg Classic. De Maastrichtenaar in dienst van Team Jumbo-Visma heeft de semi-klassieker toegevoegd aan zijn programma.

redactie

Dumoulin zou oorspronkelijk niet starten in de eendagswedstrijd, maar een positieve coronatest weerhield de Limburger van deelname aan de Strade Bianche, nu bijna twee weken geleden. Om meer wedstrijdritme op te doen, is besloten om te starten in Eijsden. Eerder miste hij in januari al een trainingskamp van de ploeg omdat hij in quarantaine verbleef vanwege een nauw-contact dat besmet bleek met het coronavirus. Daarna vertrok Dumoulin op hoogtestage naar Colombia en stond hij in de UAE Tour voor het eerst dit seizoen aan de start van een wedstrijd. Na een prima derde plek in de tijdrit werd hij bergop twee keer op ruim vijf minuten gereden door winnaar Tadej Pogacar.

Dumoulin start komende maandag in de Ronde van Catalonië. Een week na de Volta Limburg Classic staat hij ook op de startlijst van de Amstel Gold Race. Vervolgens vertrekt de Maastrichtenaar op hoogtestage als laatste voorbereiding op de Ronde van Italië, zijn hoofddoel van het seizoen.

Met nog twee en een halve week te gaan, begint het deelnemersveld van de 47ste editie van de Volta Limburg Classic steeds meer vorm te krijgen. Met Jumbo-Visma, Team DSM, Lotto-Soudal en Intermarché-Wanty-Gobert melden zich WorldTour-ploegen in Zuid-Limburg , terwijl vijf Pro-continentale ploegen waaronder Alpecin-Fenix zich hebben aangemeld. Lotto-Soudal vaardigt met Philippe Gilbert en Tim Wellens twee wereldtoppers af.

„De Volta Limburg Classic kende dit jaar al een zeer mooi deelnemersveld. We willen in Eijsden altijd de beste renners aan de start hebben en dat Dumoulin, Gilbert en Wellens nu op de startlijst staan, is fantastisch. Zij kunnen bij ons op een warm onthaal rekenen”, aldus koersdirecteur Roy Packbier.