Long Course Weekend Beesel wijkt uit voor Venloop en wordt verplaatst naar najaar

 © Laurens Eggen

Beesel -

Long Course Weekend Holland – Beesel (LCW) wordt opnieuw uitgesteld, deze keer naar september. De organisatie kreeg ‘een stortvloed aan mails’ omdat de geplande datum samenvalt met de Venloop.

Simon Doesborgh

Het driedaagse sportevenement stond 13, 14 en 15 mei op de kalender. Maar omdat hardloopevenement de Venloop eerder al werd verplaatst naar deze datums, heeft organisator Extra Leisure besloten om LCW te verplaatsen naar 16, 17 en 18 september.

Wedstrijddirecteur Rob Frambach laat weten dat veel mensen per e-mail vroegen naar mogelijkheden om hun inschrijving uit te stellen of te annuleren. „Voor een relatief nieuw evenement is het onmogelijk om tegen een gevestigde orde als de Venloop op te boksen.”

Volgens de organisatie is de evenementenkalender in de lente van dit jaar bomvol vanwege alle evenementen die vanwege de coronapandemie naar deze tijd verplaatst zijn. Daarom is er voor een datum in het najaar gekozen.

Inreisverbod

Het is de tweede keer dat deze editie van LCW wordt verplaatst. De derde editie van het sportevenement stond in eerste instantie gepland op september 2021. Een internationaal inreisverbod vanwege het coronavirus gooide destijds roet in het eten. Met name Engelse atleten meldden zich toen massaal af.

Lees ook: Inreisverbod gooit roet in het eten: Long Course Weekend in Beesel verplaatst naar voorjaar 2022

De laatste editie van het Long Course Weekend vond plaats in september 2020. Vanwege de coronapandemie kon er toen nagenoeg geen publiek bij aanwezig zijn. Bij het driedaagse sportevenement kunnen atleten kiezen uit een combinatie van drie verschillende disciplines (zwemmen, fietsen en hardlopen) en verschillende afstanden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal