Kunnen met dementie gelukkig zijn?

 

 © Bibliotheek Maas en Peel

Maasbree -

De bibliotheek Maas en Peel organiseert rond haar jaarthema ‘geluk’ op donderdag 31 maart een bijeenkomst over dementie. Frank Jeene is te gast in de bibliotheek van Maasbree. Hij spreekt uit eigen ervaring met geïnteresseerden over dementie en geluk.

Kunnen mensen met dementie nog wel gelukkig zijn? ,,Ja’’, zegt Frank Jeene. Bij dementie zit het geluk volgens hem in de kleine dingen. Jeene werd voor het eerst geconfronteerd met dementie toen zijn schoonvader de ziekte kreeg. Wat doet dementie met iemand die aan deze ziekte lijdt? En wat betekent dat voor mensen uit zijn omgeving? Volgens hem is er winst te behalen op diverse gebieden als partijen met elkaar samenwerken.

Jeene is momenteel ook bezig met een documentaire om dementie onder de aandacht te brengen. Deze zal in het najaar te zien zijn bij Omroep P&M. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de website van de gemeente Peel en Maas.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee