Bundesligaduel Gladbach gestaakt na gooien drinkbeker tegen lijnrechter

 

 © Getty Images

De wedstrijd tussen VfL Bochum en Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga is in de 68ste minuut gestaakt nadat een assistent-scheidsrechter geraakt werd door een drinkbeker uit het publiek.

Redactie

Op dat moment stond het 2-0 voor de bezoekers uit Mönchengladbach na doelpunten van Alassane Pléa en Breel Embolo.

Scheidsrechter Benjamin Cortus onderbrak de wedstrijd meteen toen zijn assistent werd geraakt. Op beelden is te zien dat de lijnrechter Christian Gittelmann zich over een pijnlijk plek op zijn hoofd wrijft nadat hij was geraakt door de beker. De scheidsrechter ging van het veld en daarna ook de spelers van Borussia. De spelers van Bochum spraken eerst met de supporters en gingen daarna ook van het veld.

De spelers van Mönchengladbach kwamen nog even terug op het veld om de meegereisde fans te bedanken, maar het duel werd niet meer hervat. Volgens eerste berichten is de betreffende assistent-grensrechter niet ernstig gewond, al liet de thuisclub weten dat hij uit voorzorg wel naar een ziekenhuis is gegaan voor onderzoek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee