Eaters uitgeschakeld in Coupe der Lage Landen

 

 © Getty Images

Geleen -

Snackpoint Eaters Limburg heeft het tweede duel wel gewonnen in de best of three-reeks van het Belgische Chiefs Leuven in de Coupe der Lage Landen. In de eigen ijshal was de Geleense ijshockeyclub iets te sterk: 3-2. Ondanks dat is de club alsnog uitgeschakeld voor de Coupe der Lage Landen.

Rick Lemmens

Door de overwinning op Chiefs stond komende dinsdag eigenlijk nog een allesbeslissend duel op het programma voor Eaters. Die wedstrijd gaat niet meer door, omdat de clubs besloten om in plaats van die derde wedstrijd, een vierde periode te spelen met een golden goal-variant. De bezoekers uit Leuven scoorden de winnende na vier minuten. ,,We hadden te weinig spelers over voor die laatste wedstrijd en Leuven zag op tegen de reisafstand’’, zei Eaters-coach Gints Bikars die overigens afscheid neemt van de club. ,,Het is niet anders, maar ik hoop snel weer ergens aan de slag te kunnen’’, vertelde hij na afloop.

Lees ook: Eaters verliest van Leuven in Coupe der Lage Landen

De eerste wedstrijd verloor de Geleense ploeg zaterdagavond met 3-1. Door deze vierde periode staat Leuven – weer een drieluik - tegenover Mechelen Golden Sharks in de finale van de Coupe der Lage Landen op 25, 26 en 27 maart aanstaande. De ploeg uit het Belgische Mechelen versloeg Zoetermeer Panters twee keer met gemak.

Eaters won dit tweede duel van Chiefs door doelpunten van Mitch Koumans, Jord Smit en Joey Geurts: 3-2.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee