Zingende pater Charles Leta uit Genhout en Schimmert houdt actie voor Oekraïne

Pater Charles in de kerk van Genhout.. © Rob Oostwegel

Genhout / Schimmert -

Pater Charles Leta wil met de parochianen uit Genhout en Schimmert stil staan bij de oorlog in Oekraïne. Dat doet hij al zingend en musicerend.

de redactie

„De vreselijke oorlog in Oekraïne houdt ons allemaal bezig en we zijn zeer begaan met het lot van de mensen die door deze oorlog verdreven worden van huis en haard. Daarom heb ik het spontane idee opgevat om samen met u stil te staan bij deze vreselijke situatie. Ik wil graag enkele liederen zingen afgewisseld met gedachten. Tevens wil ik met deze actie geld inzamelen voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke oorlog”, vertelt pater Charles Leta op zijn Facebookpagina.

Hij staat bekend om zijn muzikale missen en zondag 27 maart wil hij om 11.00 uur zingen voor Oekraïne in de kerk van Genhout en zondag 3 april om 12.00 uur in de kerk van Schimmert.

Mensen die zelf ook een muzikale bijdrage willen leveren tijdens de bijeenkomsten mogen contact met hem opnemen via ch.leta@montfortanen.nl.

Lees ook: Zingende pater speelt The Beatles en Robbie Williams in zijn parochies: ‘Kump good, Let It Be’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal