Australische bondscoach Arnold in opspraak na schenden coronaregels

Graham Arnold. 

Graham Arnold. © AFP

redactie

De Australische bondscoach Graham Arnold is in opspraak geraakt door het schenden van de coronaregels. De oud-voetballer van onder meer Roda JC testte vorige week positief op Covid-19, maar werd volgens radiostation 2GB zondag gezien terwijl hij met zijn hond aan het wandelen was. De regels in de staat New South Wales schrijven een quarantaine van ten minste zeven dagen voor na een positieve test.

Australië treft donderdag in een belangrijk WK-kwalificatieduel Japan, vijf dagen later volgt een uitwedstrijd tegen Saudi-Arabië. Twee overwinningen zijn vrijwel zeker nodig om directe plaatsing voor het WK in Qatar af te dwingen. De voorbereiding ligt vooralsnog in handen van zijn Nederlandse assistent-trainer René Meulensteen.

Noodgevallen

„Ik kan bevestigen dat de bondscoach van de Socceroos, Graham Arnold, de coronaregels heeft geschonden door met zijn hond op het strand te gaan wandelen”, meldde 2GB-presentator Ray Hadley. „Hij droeg geen mondkapje en was in gezelschap van een vrouw, vermoedelijk zijn partner.”

Alleen in noodgevallen, zoals voor medische hulp, mag een besmet persoon in Sydney en omgeving zijn huis verlaten. Volgens The Sydney Morning Herald worden de beschuldigingen nu onderzocht door de Australische bond Football Australia.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee