Nog geen datum voor vervangen duiker Rijksweg Belfeld, verkeerssituatie blijft hetzelfde

Door het hoogwater raakte de waterdoorgang onder de Rijksweg ernstig beschadigd, waardoor een sinkhole ontstond. © De Limburger

Belfeld/Reuver
Kim Jacobs

De gemeente Venlo kan nog geen ‘harde startdatum’ noemen voor het vervangen van de kapotte duiker bij de Rijksweg tussen Belfeld en Reuver.

Dat heeft opnieuw te maken met de vergunningen en de levertijd van materialen. De vergunningsprocedure loopt inmiddels, ook omdat Venlo een onbekend aantal bomen wil kappen. Dit is nodig om de werkzaamheden ‘goed en veilig’ te kunnen uitvoeren en om de nieuwe duiker aan te kunnen leggen, aldus een gemeentewoordvoerder. Ter compensatie worden ‘elders’ bomen herplant.

Het onderzoek dat moest uitwijzen of het mogelijk was beide rijstroken van de Rijksweg in de tussentijd te heropenen, gaf geen duidelijkheid. De verkeerssituatie blijft daarom voorlopig hetzelfde, aldus de gemeente Venlo.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal