Sterrenkok René Brienen weer op ‘aspergebedevaart’ naar Zwitserland

Peter Roodbeen en René Brienen  

Peter Roodbeen en René Brienen  © Hostellerie am Schwarzsee

Sittard -

Chefkok René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas kookt op 8 en 9 april samen met een aantal Nederlandse meesterkoks in Zwitserland. Zij trakteren hun gasten op een feestelijk menu waarin de Limburgse asperge de ster is.

Marc van de Ven

Wat tien jaar geleden begon als grap, is inmiddels een traditie geworden: het jaarlijkse Limburgse aspergefeest in de Zwitserse Hostellerie am Schwarzsee, nabij het meer van Genève. Brienen is de spil achter het evenement. Door corona kon de aspergebedevaart, zoals hij het noemt, de afgelopen twee jaren niet doorgaan, maar dit jaar gaat de negende editie eindelijk wel door.

Culinaire melkweg

‘Mister asperge’ Brienen staat naar eigen zeggen al wekenlang te trappelen om weer naar Schwarzsee af te reizen. Ieder jaar neemt hij andere koks mee. Dit jaar zijn dat de meesterkoks Frans Gerrits, Hein Willemsen, Michel Lambermon en Hans Snijders. Ook Jacob Jan Boerma, Casimir Evens, Peter Strijbosch, Ton van Hees, Edwin Hollanders en Bertus Liefting gaan mee op bedevaart. “De gezamenlijke sterren die al deze chefs in hun leven bij elkaar hebben gekookt, vormen bijna een culinaire melkweg”, aldus Brienen.

Zwitserse aspergefans

Hostellerie am Schwarzsee is eigendom van Limburger Peter Roodbeen. Hij heeft op 8 en 9 april voor zijn Zwitserse en Nederlandse gasten een compleet ‘Holland-Wochenend’ in petto. “De afgelopen jaren hebben de aspergegerechten van René Brienen en friends voor veel fans gezorgd”, vertelt Roodbeen. “Dus het wordt komende editie ouderwets volle bak.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee