Venloop neemt organisatie NK 10 kilometer over

Venloop. © ERMINDO ARMINO

De Venloop zal dit jaar naast de inmiddels befaamde halve marathon, ook gastheer zijn van het NK 10 kilometer op de weg. De Atletiekunie heeft de organisatie gevraagd het evenement over te nemen, dat in februari vanwege de toen geldende coronamaatregelen werd afgelast in Schoorl.

redactie

„Wij zijn zeer blij dat de Venloop zich beschikbaar heeft gesteld voor de organisatie van het NK 10 kilometer op 15 mei. De Atletiekunie heeft het volste vertrouwen in de organisatie. Zij hebben aangetoond uitstekende evenementen te kunnen neerzetten voor zowel de absolute top als de recreatieve deelnemer” aldus de bond.

De Venloop werd al in een eerder stadium verplaatst naar 15 mei. Het evenement is inmiddels toe aan zijn vijftiende editie en kent dus onverwachts een zeer mooi programma. Het is wel nog maar de vraag hoeveel toppers er af komen op het NK aangezien de wedstrijd middenin het marathonseizoen valt en veel atleten ook al op de baan gaan beginnen.

„We zijn blij dat wij dit evenement mogen organiseren. Dit wordt voor ons de eerste keer dat we het NK 10 km hebben, maar met de ervaring die we op hebben gedaan bij het organiseren van meerdere NK’s halve marathon belooft het een jubileum editie te worden om nooit meer te vergeten.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal