Belgische abdij vlak over de grens bij Maastricht wordt relaxhotel en wellnesscentrum

 

 © Google Maps

Sittard -

De Abdij van Colen in het Belgische Borgloon, over de grens bij Maastricht, wordt omgebouwd tot een relaxhotel met wellnesscentrum, medische faciliteiten en winkeltjes. Met de transformatie is vijftien miljoen euro gemoeid.

WijLimburg. Marc van de Ven

Dat meldt de Belgische site Made in. Architect Alfredo De Gregorio kocht de abdij, die ook bekend is onder de naam Mariënlof, in 2020. Het relaxhotel is bedoeld zowel voor kortverblijf als voor quasipermanente bewoning, zo meldt de site. Gasten kunnen ernaartoe voor ontspanning, maar ook gebruikmaken van medische faciliteiten, verzorgd door dokters, osteopaten en fitnesscoaches. In het hotel komen ook faciliteiten voor lokale ambachten en winkeltjes met lokale producten. Verder komt er ruimte voor lezingen, brainstormsessies en muzikale optredens.

De bouwvergunning is inmiddels aangevraagd. Matthias Diependaele, Vlaams minister van Erfgoed, schaart zich achter de plannen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee