Bondscoach Van Gaal test positief op corona en moet in isolatie

Print

Van Gaal voor positieve test: ‘Ben verkouden, maar zit hier gewoon’. Video: De Telegraaf

Louis van Gaal heeft positief getest op het coronavirus. De bondscoach van het Nederlands elftal gaat daarom de komende dagen in isolatie, aldus de KNVB. De assistent-trainers Danny Blind en Henk Fraser en keeperstrainer Frans Hoek nemen zijn taken voorlopig over.

De positieve test komt op een ongelukkig moment voor Van Gaal. De spelers van Oranje kwamen maandag bij elkaar voor de komende twee oefeninterlands tegen Denemarken (zaterdag) en Duitsland (volgende week dinsdag). Van Gaal gaf maandag in Zeist nog een persconferentie. De bondscoach wil deze week gebruiken om de spelers te laten wennen aan een nieuw spelsysteem. Dat was de reden dat Van Gaal een grote groep van 28 spelers opriep en ook de geblesseerde Cody Gakpo van PSV bij de selectie blijft om de tactische besprekingen mee te kunnen maken.

Online

Van Gaal heeft de eerste dagen van het trainingskamp onder meer individuele gesprekken gepland. Maandag waren dat er zeven en dinsdag acht. Villarreal-aanvaller Arnaut Danjuma Groeneveld liet weten dat de bondscoach een groot scherm op zijn hotelkamer heeft gekregen, zodat hij nu veel zaken online kan doen.

Tijdens de vorige interlandperiode in november brak Van Gaal, door een valpartij bij het parkeren van zijn fiets, zijn heup. De beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in De Kuip (2-0) bekeek de 70-jarige trainer daarom vanaf de tribune. Van Gaal is van die breuk inmiddels volledig hersteld.

Lees ook: Louis van Gaal gaat nog meer zijn stempel drukken

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee