Gratis bloemzaad bij de Voedselbanken voor Bijen

Print
Gratis bloemzaad bij de Voedselbanken voor Bijen

Afbeelding: The Pollinators

Weert -

The Pollinators openen dit jaar voor de vijfde maal de Voedselbanken voor Bijen, met gratis bloemzaad voor bijen en vlinders die niet genoeg te eten hebben.

1500 particulieren hebben zich omgeschoold tot Voedselbank voor Bijen. Zij worden bevoorraad met zakjes bijvriendelijk bloemzaad. Vanaf 1 april kunnen mensen bij een Voedselbank voor Bijen terecht voor hun eigen voorraadje krachtvoer voor bijen. Op 22 april - Nationale Zaaidag - zaait heel Nederland vervolgens in tuinen, op balkons en in de openbare ruimte. De meer dan vijftien verschillende soorten bloemen die daaruit voortkomen zijn een welkome versnapering voor hongerige bijen.

Over The Pollinators

The Pollinators zetten zich al jaren in voor meer voedsel voor bestuivers en meer biodiversiteit. Bestuivende insecten zijn cruciaal voor gezonde ecosystemen. Ze hebben het echter erg moeilijk. Door te zorgen voor een constant aanbod van voedsel zijn deze insecten beter in staat te overleven. Het zaaien van bloemen helpt de bijen dus direct.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee