Advocaat keert als ‘klankbord’ terug bij FC Utrecht

Dick Advocaat. © Hollandse Hoogte/EPA

Dick Advocaat keert terug bij FC Utrecht. De 74-jarige Hagenaar gaat fungeren als klankbord voor interim-hoofdtrainer Rick Kruys, die het seizoen afmaakt als vervanger van de ontslagen René Hake.

ANP

De Deense oud-international Michael Silberbauer,die tussen 2008 en 2011 voor Utrecht speelde, versterkt als assistent-trainer de technische staf.

Nadrukkelijke wens

Advocaat was in het seizoen 2018-2019 hoofdtrainer van FC Utrecht. Onder zijn leiding plaatste de ploeg zich via de play-offs voor Europees voetbal. Advocaat werkte daarna ook nog bij Feyenoord en hij was bondscoach van Irak. Eind november legde hij daar zijn functie neer.

„Dick kent de club natuurlijk en heeft ook al eerder met Rick samengewerkt”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam. „Het was een nadrukkelijke wens van Rick om Dick toe te voegen aan de staf, zodat hij een extra mogelijkheid om te klankborden heeft. We zijn blij dat Dick paraat staat met zijn jarenlange ervaring.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal