Gemeente Beesel vangt Oekraïense vluchtelingen op in zorgcomplex Bösdael

Appartementenblok Bösdael. 

Appartementenblok Bösdael. © Google Street View

Reuver -

Zorgcomplex Bösdael in Reuver wordt sinds kort gebruikt voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. In totaal zijn 23 plekken beschikbaar op de locatie.

Simon Doesborgh

De vluchtelingen kunnen terecht in Forum, een zorgappartementenblok aan de Bösdaellaan. Momenteel worden reeds vier vluchtelingen opgevangen op de locatie van de Zorggroep. Het gebouw is gereedgemaakt met bedden en andere voorzieningen.

Bösdael is voor de ‘middellange termijn’ beschikbaar voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, aldus de gemeente Beesel. Dit komt neer op tenminste drie maanden, maar kan eventueel ook langer zijn. Of en wanneer er meer vluchtelingen opgevangen gaan worden bij Bösdael, is nog niet bekend.

Lees ook: Woningen, lege kantoren, antikraakgebouwen voor extra opvang Oekraïners

Overige locaties

Naast Bösdael worden in de Beesel nog tien vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Waar dit is, wil de gemeente niet zeggen. „De betreffende locatie heeft verzocht deze informatie niet openbaar te maken.” Beesel zoekt nog naar andere locaties waar vluchtelingen terechtkunnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee