Failliet BFM Thuiszorg overgenomen door Actief Zorg

Print
Failliet BFM Thuiszorg overgenomen door Actief Zorg

Afbeelding: Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

Echt -

Het vorige maand failliet verklaarde BFM Thuiszorg in Echt is overgenomen door Actief Zorg in Eindhoven. Vrijwel alle veertig medewerkers zijn meegegaan naar de nieuwe eigenaar.

Dat zegt curator Hubert Savelkoul. Hij spreekt van een ‘vrij geruisloos verlopen overname’. „Voor cliënten verandert er niks. De afspraken die zij met BFM gemaakt hebben, blijven behouden. Ook na het faillissement hebben zij gewoon de zorg ontvangen die ze gewend waren. De medewerkers zijn toen door het UWV doorbetaald.”

Belastingschuld

BFM had een fikse belastingschuld. Savelkoul: „Er komt nog geld binnen van onder meer zorgverzekeraars, maar verreweg het meeste daarvan gaat naar het UWV om de doorbetaling van medewerkers te compenseren. Voor de Belastingdienst zal waarschijnlijk een beperkt bedrag overblijven.”

Bij Actief Zorg werken 5.500 medewerkers. Zij bieden ruim 25.000 mensen hulp aan huis met huishoudelijke ondersteuning, verzorging, verpleging, begeleiding en advies.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee