Wout Poels kan met de besten mee in koninginnenrit in Catalonië

Wout Poels op weg naar het skioord Boí Taüll met onder anderen Alexander O’Connor, die zijn leiderstrui verloor aan Nairo Quintana.  © Getty Images

João Almeida heeft de koninginnenrit in de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven.

Redactie

De Portugees van Team Emirates won de vierde etappe naar Boí Taüll in een sprint bergop van de Colombianen Nairo Quintana en Sergio Higuita. Wout Poels finishte als vierde op zeven seconden.

Quintana neemt door de tweede plaats de leiding over van de Australiër Ben O’Connor. Almeida staat tweede in dezelfde tijd.

De vierde etappe ging over 166,7 kilometer met aankomst in het skioord Boí Taüll na een beklimming van 13 kilometer. Een kopgroep van zeven renners begon met een kleine voorsprong aan de lange slotklim. Nadat de vluchters waren bijgehaald demarreerde olympisch kampioen Richard Carapaz. Almeida pareerde die aanval en bleef aan kop alleen over met Higuita en Quintana. Van het drietal was hij nipt de snelste.

Poels kwam vlak daarachter binnen. O’Connor verloor 23 seconden en zakte daardoor in het klassement naar de zesde plaats, net achter Poels. De Limburger staat vijfde op 17 seconden van Quintana. Sam Oomen kwam als veertiende binnen op 49 seconden. Steven Kruijswijk werd 29ste. Hij verloor 1.38 minuut.

De Ronde van Catalonië eindigt zondag.