JetCenter Maastricht Airport onderweg naar gasloos

Print
JetCenter Maastricht Airport onderweg naar gasloos

Afbeelding: MAA

Beek -

JetCenter Maastricht Airport heeft het gasverbruik met 80 procent verminderd. De vorig jaar geïnstalleerde warmtepompen zijn nu zo ingesteld dat voor de verwarming van de kantoren geen gas meer nodig is.

Het JetCenter is eigendom van ondernemer John Jansen. Maastricht Aachen Airport huurt het pand en verhuurt dit deels weer aan ondernemers waaronder de Brasserie, agenten en het helikopteronderhoudsbedrijf Aircraft Solutions. De Brasserie wordt op dit moment gerenoveerd. Daarbij verdwijnen ook de gasheater en het gasfornuis. Als dit gebeurd is, is het JetCenter volledig gasloos.

Voor 2030 verwacht de luchthaven dat alle gebouwen op het terrein geen gas meer gebruiken. Verdere verduurzaming bereikt de luchthaven door over te gaan op elektrisch materieel en de aanleg van een zonnepark.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee