Floor Jansen brengt eerste solosingle uit: luister hem hier

Floor Jansen. © ANP

Floor Jansen heeft vrijdag haar eerste solosingle genaamd Fire uitgebracht. „Dit lied is de officiële lancering van mijn solocarrière en ik ben er On FIRE over!”, aldus de 41-jarige zangeres die opgroeide in Beegden.

Redactie

Vorige week maakte Jansen ook al bekend een platencontract te hebben getekend bij ADA, een distributiedivisie van Warner Music Group. „Het is een heel grote stap voor mij als zangeres en songwriter”, zegt Jansen. „Het was en is een prachtige uitdaging om mijn sologeluid en imago te ontwikkelen. Deze release is daarom zo speciaal; een eerste kennismaking met mijn muziek, als Floor Jansen solo.”

Jansen is internationaal vooral bekend als frontzangeres van de Finse symfonische metalband Nightwish. In 2013 werd ze de vaste zangeres van de band. Sindsdien heeft de band twee studioalbums uitgebracht: Endless Forms Most Beautiful en Human. :II: Nature.

In Nederland maakte het grote publiek kennis met Jansen door haar deelname aan het programma Beste Zangers. De versie van Phantom of The Opera, die zij samen met Henk Poort zong, werd een hit. In april zal Jansen te zien zijn in de Duitse versie van Beste Zangers.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal