Heijen vangt 450 Oekraïners op in vakantiehuisjes

De eigenaren van Residence Heijendael waar vanaf vrijdag 450 vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. © Jean-Pierre Jans

Heijen -

De gemeente Gennep brengt vanaf vrijdag Oekraïense vluchtelingen onder in vakantiehuisjes op Residence Heijendael in Heijen.

Redactie

De eigenaar van dit park heeft in eerste instantie veertig chalets beschikbaar gesteld. Als het nodig is zijn er nog eens vijftig huisjes beschikbaar, zodat er in totaal plaats is voor 450 mensen. De Oekraïners kunnen langer dan zes maanden in de chalets verblijven, aldus de gemeente.

Residence Heijendael is recent gebouwd op de plek van een oude camping in het dorp Heijen, dichtbij de Maas. Het was de bedoeling dat de vakantiehuisjes gekocht zouden worden door particulieren, maar dat is niet gelukt. Daarom is een deel van het park sinds vorig jaar in gebruik als zorglocatie. Er verblijven mensen die na een operatie of revalidatie nog niet naar huis kunnen, maar die ook niet thuishoren in een verpleeghuis.

Lees ook: Limburg telt ruim 2000 opvangplekken, nog lang niet allemaal bezet

Burgemeester Hans Teunissen van Gennep verwacht dat de eerste Oekraïners vrijdagmiddag arriveren. Hij is, zegt hij, trots op de inwoners van Gennep, die al sinds het uitbreken van de oorlog bezig zijn met hulpverlening.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal