Nieuwe dorpscoördinator René Stevens presenteert zich als vraagbaak voor inwoners van Nuth

René Stevens © LinkedIn

Nuth -

Na Schinveld, Bingelrade, Jabeek en Merkelbeek krijgt ook Nuth een eigen dorpscoördinator: René Stevens. Nu de dorpen zijn opgegaan in fusiegemeente Beekdaelen bewijst zo’n kracht zijn nut.

Siebrand Vos

René Stevens, nu nog beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bij de gemeente Beekdaelen, is goed bekend met Nuth.

‘Door mijn werkzaamheden voor gemeente Beekdaelen en eerder ook gemeente Nuth, ken ik al veel mensen en instanties in deze kern’, zegt hij op de website van Beekdaelen Sociaal. ‘In mijn werk als dorpscoördinator is dat een groot voordeel. Als dorpscoördinator sta ik de inwoners van Nuth graag met raad en daad bij, en zal ik zorgen dat de juiste mensen met elkaar in contact worden gebracht.’

Lees ook: Groen licht voor uitbreiding van proef met dorpscoördinator in Beekdaelen

Leefbaarheid

Inwoners kunnen René Stevens benaderen als zij een vraag hebben, maar hij zal zelf ook mensen actief benaderen. De dorpscoördinator kan adviseren bij eenzaamheid, sociale contacten of inkomensondersteuning, maar ook helpen bij een burgerinitiatief of het verbeteren van de leefbaarheid.

 © archief Peter Schols

Lees ook: Dorpscoördinatoren moeten burgerinitiatieven in Beekdaelen verbinden

Bereikbaar

De dorpscoördinator heeft een informatiepagina op de website van Beekdaelen Sociaal. René Stevens is bereikbaar van maandag tot en met donderdag, van 9 tot 17 uur. Op vrijdag kan hij van 9 tot 12.30 uur worden gebeld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal