De beste parkeer-apps in Nederland

Print
De beste parkeer-apps in Nederland

De meesten van ons associëren parkeren met een of andere vorm van oorverdovende hoofdpijn, woede op de weg en/of duizeligheid door het doorzoeken van de auto voor kleingeld. Gelukkig bevinden we ons in het technologische tijdperk waarin parkeer-apps voor altijd worden ontwikkeld om je volgende reis naar de stad een fluitje van een cent te maken. We kunnen nu onze bankkaarten gebruiken om per minuut te betalen vanuit het comfort van onze telefoons en onze tijdvakken naar wens uit te breiden. Om het parkeren in een stad of bij een vliegveld te vergemakkelijken, is het dus slim om een van de onderstaande apps te downloaden op je telefoon!

ParkCare
Als je graag snel en eenvoudig je auto wilt parkeren bij een vliegveld zoals Eindhoven Airport dan hoef je eigenlijk niet verder te zoeken dan ParkCare, wat ook wel het booking.com van de parkeer-apps genoemd wordt. Op deze site kun je alle parkeeraanbieders rondom een vliegveld met elkaar vergelijken en vervolgens een parkeerplaats reserveren. Daarna hoef je alleen nog maar de reserveringsbevestiging te printen, waarmee je gemakkelijk kunt parkeren in de buurt van het vliegveld. Het is dus zeker verstandig om ParkCare te gaan gebruiken op je smartphone!

EasyPark
EasyPark maakt parkeren in een nieuwe stad of een nieuw land veel gemakkelijker. Hiermee kun je niet alleen met een creditcard betalen, maar ook met PayPal, Apple Pay en Klarna. Je kunt de app instellen om te zoeken naar parkeren op straat. Als je met een elektrische auto rijdt, geeft hij aan waar de dichtstbijzijnde oplaadpunten zijn. EasyPark heeft ook geselecteerde pakketten op maat voor bedrijven die tijd en geld willen besparen. Prijzen beginnen bij € 1,99 per maand/gebruiker met € 0,25 servicekosten per parkeeractiviteit. Bovendien ontvang je papierloze bonnen, zodat je de kosten kunt bijhouden.

PayByPhone
PayByPhone laat je betalen voor parkeren op straat via je smartphone, computer of Apple Watch. Het is super gemakkelijk te gebruiken en beschikbaar in 14 landen, waaronder het VK, de VS, Canada en Frankrijk, waardoor het ideaal is voor thuisgebruik en reizen naar huis. Afhankelijk van de deal van PayByPhone met de lokale overheid, variëren de servicekosten. Deze variatie varieert van nul (bijv. Frankrijk, VK) tot maximaal € 0,20 per transactie (bijv. Nederland, België). Meld je aan met een paar basisgegevens (je telefoonnummer, kenteken en kaartgegevens) en betaal per minuut. De app detecteert zelfs automatisch je parkeerzone, veel handiger kan het niet!

Yellowbrick
Verkrijgbaar bij Q-Park-garages, ParkBee-locaties, Park+Ride-gebieden en parkeerplaatsen op straat, je kunt Yellowbrick vrijwel overal gebruiken. Ze bieden zelfs 5 procent korting op Schiphol en speciale voordelen voor Hertz-gebruikers. Het is een handige optie voor zakenmensen die altijd onderweg zijn. Je kunt je aanmelden voor een flexaccount, waarbij 10% van je parkeerkosten tot € 0,50 in rekening wordt gebracht, wat gunstiger is voor kort parkeren. Geen van deze opties bindt je aan abonnementen, maar je kunt kiezen voor een pakket van € 0,75 per week zonder servicekosten.