Aangeboden door Gemeente Brunssum

Open je ogen: Fototentoonstelling over mensenhandel in Vijverpark

In het Vijverpark in Brunssum is tot 13 april 2022 de fototentoonstelling ‘Open je Ogen’ te zien. De tentoonstelling bestaat uit 30 metershoge portretten en indringende verhalen van slachtoffers van mensenhandel.

gemeente Brunssum

Met de tentoonstelling wil de gemeente Brunssum aandacht vragen voor de vaak onzichtbare mensenhandel van de 21e eeuwIn Nederland worden jaarlijks tussen de 5.000 en 7.500 mensen slachtoffer van mensenhandel. Elk jaar komen hiervan slechts 100 tot 125 zaken voor de rechter. Het gaat daarbij om arbeidsuitbuiting of criminele uitbuiting, maar de meest voorkomende vorm is de illegale thuisprostitutie.De portretten zijn in opdracht van CoMensha (het landelijk Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel) tot stand gekomen, in samenwerking met stichting Open Mind. De foto‘s zijn gemaakt door fotograaf Ernst Coppejans. De foto’s brengen de ernst en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld.

TentoonstellingDe tentoonstelling, in het Brunssumse Vijverpark, is in de open lucht en is vrij toegankelijk.Het Vijverpark is gelegen in het centrum van Brunssum. Parkeergelegenheid is te vinden op het nabijgelegen Lindeplein en Alsdorfplein.De foto‘s, en de verhalen, zijn nog te zien tot 13 april 2022.