FVD niet bij toespraak Zelenski in Tweede Kamer en debat

 

 © ANP / ANP

Forum voor Democratie is donderdag niet aanwezig bij de videotoespraak van de Oekraïense president Volodimir Zelenski in de Tweede Kamer, meldt de partij op Twitter.

RedactieBron: ANP

FVD is het er niet mee eens dat een buitenlands staatshoofd in de Kamer het parlement toespreekt. De partij is ook niet bij het debat achteraf.

Volgens FVD is „direct na zo’n toespraak van een vermoedelijk zeer emotioneel betrokken president ... die ongetwijfeld aanspraak zal maken op gevoelens van medeleven en verhevigde dadendrang, niet het moment voor reflectie”. De partij benadrukt in een statement dat in de Kamer de oorlog „met rust en distantie” besproken moet worden.

Lees ook: Hoopgevende berichten: eerste echte stappen richting vrede in Oekraïne gezet?

Het standpunt van FVD over wat de partij „de situatie in Oekraïne” noemt, is „genoegzaam bekend en reeds uitvoerig toegelicht”, zo valt in het statement te lezen. FVD is de enige partij in de Tweede Kamer die de Russische inval in Oekraïne niet wil veroordelen. Partijleider Thierry Baudet werd er door andere politici in een debat over de oorlog van beschuldigd „wartaal” en „Kremlinpropaganda” uit te slaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee