Liefde vormt rode draad in Boekenweekprogramma in Sittard

Frénk van der Linden 

Frénk van der Linden © De Domijnen

Sittard
Silke van Deelen

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. De rode draad in het Boekenweekprogramma van Bibliotheek De Domijnen is dan ook Liefde.

Frénk van der Linden, journalist en schrijver is tijdens de Boekenweek op dinsdag 12 april te gast in het Toon Hermans Theater in Sittard. Om 19.30 uur start zijn voorstelling over het thema liefde. Hij neemt hierbij zijn recent verschenen boek En altijd maar verlangen als basis.

Zaterdag 16 april speelt PYURE muzikant Jos van Rens liedjes uit zijn themaprogramma Mijn eerste liefde. Om 10.30, 11.30, 12.30 en 13.30 uur kan publiek het muzikale programma beluisteren in Bibliotheek Ligne in Sittard. Ook kunnen aanwezigen hun eigen keuze maken uit de muzikale menukaart met meer dan 180 titels. De keuze kan genoteerd worden op een PYURE-viltje en de muzikant vervult dan de muzikale wens.

Tijdens de Boekenweek is er een kortingsactie in Filmhuis De Domijnen bij de film Waar is Anne Frank. In deze animatiefilm laat Israëlische filmmaker Ari Folman zien hoe het dagboek van Anne Frank een ander licht werpt op onze huidige tijd. De korting van 1,50 euro is geldig op 9, 10, 12, 15, 17 en 18 april. Voorafgaand aan de vertoningen op 12 en 18 april is Sara Curfs te gast, een jonge schrijfster uit Oirsbeek, die verhalen en gedichten schrijft. Sara gaat ook een gedicht in het thema van de Boekenweek schrijven.

Meer informatie over openingstijden en programma via www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee