Politie krijgt elf tips over overval op zoon van Peter Gillis

De fam. Gillis met in het midden Mark. © Talpa

De politie heeft elf tips binnengekregen sinds er beelden zijn verspreid van de overval op Mark Gillis, bekend van het SBS6-realityprogramma Massa is Kassa. Een woordvoerder kan nog niet zeggen of ze ook bruikbaar zijn.

RedactieBron: ANP

Dinsdagavond werd in het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht al duidelijk dat zich vier mannen bij de politie hebben gemeld. Zij herkenden zich op beelden die enkele dagen voor de overval in de buurt van Gilles’ chalet op vakantiepark Prinsenmeer werden gemaakt. De politie gaat de vier verhoren en op basis daarvan zal de officier van justitie bepalen of er sprake is van verdachten of niet. De woordvoerder benadrukt dat ze niet vastzitten.

Meer tips

De politie hoopt nog meer tips te krijgen. Woensdag wordt ook aandacht aan de zaak besteed in het opsporingsprogramma op RTV Utrecht. In het weekend van de overval verbleven er namelijk veel gasten uit de regio Utrecht op Prinsenmeer.

Lees ook: Zoon Peter Gillis sinds overval met beveiliging naar chalet: vier mannen melden zich bij politie

De overval vond plaats in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar. Op de beelden die in Opsporing Verzocht en op Omroep Brabant werden vertoond is te zien dat Gillis door drie gemaskerde mannen wordt overmeesterd, getaserd en tegen zijn hoofd wordt geschopt.

Realityserie

Gillis is de zoon van de Brabantse ondernemer Peter Gillis. De familie heeft sinds de zomer van 2020 een realityserie op SBS6. Gillis sr. is de eigenaar van de Oostappen Groep, waar een groot aantal Nederlandse en Vlaamse vakantieparken onder vallen. Hij runt deze samen met zijn kinderen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal