ZooParc in Overloon krijgt uiterst zeldzame mhorrgazellen

 © Ivanhoe/Wikimedia

Overloon -

Dierentuin ZooParc in Overloon krijgt dit jaar vijf mhorrgazellen. Deze gazellesoort was uitgestorven in het wild en alleen nog in dierentuinen te zien.

RedactieBron: ANP

Door een fokprogramma leven er nu ook weer mhorrgazellen in het wild. In totaal zijn er wereldwijd nog ongeveer vijfhonderd mhorrgazellen.

De laatste wilde mhorrgazellen werden in 1971 naar een dierentuin in Spanje gebracht. Nu hebben 23 dierentuinen in Europa deze dieren. In Spanje en in de Verenigde Arabische Emiraten zijn speciale fokcentra geopend.

ZooParc krijgt vier vrouwtjes en een mannetje en hoopt daarmee te kunnen fokken. De dieren komen uit België, Frankrijk en Duitsland. Er wordt een speciaal woestijngebied voor de gazellen aangelegd. Een mhorrgazelle is vrij groot en heeft hoorns. Ze hebben een bruine rug en nek en zijn verder wit. Er is veel op de dieren gejaagd vanwege de huid. De gazellen leven in groepen en kwamen vooral in de Sahara veel voor.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal