Handballers in EK-kwalificatie tegen Kroaten, Grieken en Belgen

Steins op het EK in actie tegen Kroatië. 

Steins op het EK in actie tegen Kroatië. © ANP / EPA

De Nederlandse handballers treffen in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2024 Kroatië, Griekenland en België. Dat is het resultaat van de loting die donderdag in Berlijn werd verricht. Oranje-international Bobby Schagen had daarbij een actieve rol.

redactie

Het EK wordt in januari 2024 gehouden in Duitsland. Er doen 32 landen mee aan de kwalificatiefase. Daarvan stromen 24 landen door naar het hoofdtoernooi. Kroatië is het topland in groep 5. De wereldkampioen van 2003 was drie keer verliezend finalist op een EK, voor het laatst in 2020.

De kwalificatie begint in het weekeinde van 12 en 13 oktober. Nederland nam in januari voor de tweede keer deel aan het EK. Daarin werd voor het eerst de hoofdronde bereikt en eindigde ploeg als tiende.

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson speelt half april in een play-off tegen Portugal om WK-deelname. Op 14 april is er een duel in Portugal, drie dagen later valt in Eindhoven de beslissing. Het WK is in januari volgend jaar in Zweden en Polen.