Gratis bloemzaad bij ‘Voedselbank voor Bijen’ in Brunssum

 © The Pollinators

Brunssum -

The Pollinators openen weer voedselbanken voor bijen. Zo ook in Brunssum, waar iedereen tussen 1 en 22 april op drie locaties een gratis zakje bloemzaad kan ophalen.

Redactie

„We voeren de bij bij, omdat het helaas nog steeds niet goed gaat met bestuivende insecten en dat terwijl ze zo belangrijk zijn in ecosystemen en voor onze voedselvoorziening”, is te lezen op de website van de organisatie.

Lees ook: Wandelaar ontdekt nest met duizenden ‘killerwespen’: imkers die 100.000 bijen verloren zijn er blij mee

Daarom worden bijen een handje geholpen met gratis zaaduitdeelpakketten. Op Nationale Zaaidag (22 april, red.) zullen volgens The Pollinators tienduizenden mensen tegelijkertijd zaadjes in de grond stoppen.

Waar te vinden?

Een gratis zakje krachtvoer voor bijen is verkrijgbaar bij Wendy Bedet (omgeving Langeberg), Chantal Leunissen (omgeving Schutterspark) en Tamara Hermans (omgeving Haefland/Rozengaard).

Surf naar website voerdebijbij.nl om contact op te nemen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal