Oranje treft Qatar, Senegal en Ecuador in groepsfase WK

Print
Oranje treft Qatar, Senegal en Ecuador in groepsfase WK

Afbeelding: ANP / EPA

Het Nederlands heeft het niet slecht getroffen bij de loting voor het WK van eind dit jaar in Qatar. Oranje stuit in de groepsfase op Qatar, Senegal en Ecuador.

Zoals Louis van Gaal al voorspelde, ontloopt het Nederlands elftal de zeven toplanden in de groepsfase van het WK. De bondscoach zei afgelopen week al dat Oranje aan Qatar zou worden gekoppeld. „Want ik heb altijd het geluk aan mij broek hangen”, zei hij. Nederland ontloopt daardoor in de poule toplanden als Brazilië, België, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje en Portugal.

Senegal is de regerend winnaar van de Afrika Cup, met sterspeler Sadio Mané. Ecuador plaatste zich als nummer 4 van via het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi voor het WK. De beste twee ploegen van acht poules plaatsen zich voor de achtste finales.

Oranje is ingedeeld in groep A en treft mogelijk in de achtste finale een landenploeg uit groep B, met Engeland, Iran, de Verenigde Staten en Wales, Oekraïne of Schotland. Nederland komt al op de openingsdag van het WK in actie. Senegal is op 21 november de eerste tegenstander, gevolgd door Ecuador op 25 november en Qatar op 29 november

Van Gaal: ik ken de landen niet goed, scouts moeten aan de slag

De landen die Nederland heeft geloot voor de groepsfase van het WK, kennen veel geheimen voor Louis van Gaal. „Ik ken ze niet goed en kan er eigenlijk niets over zeggen”, zei de bondscoach, nadat Oranje was gekoppeld aan Qatar, Senegal en Ecuador. „Gelukkig hebben we goede scouts, zij moeten de tegenstanders nu gaan analyseren.”

Na de oefenwedstrijd tegen Duitsland (1-1) zei Van Gaal al dat hij verwachtte wat geluk te hebben en Qatar als groepshoofd te krijgen. „Dat was een gokje, maar het is leuk dat het gokje uitkomt. Ik hoorde op tv de term ‘kleurrijke loting’ vallen. Dat vond ik wel een goede uitdrukking.”

Van Gaal is als trainer van Bayern München wel eens in Qatar geweest. „En een paar jaar terug was ik op vakantie in Senegal. In Ecuador ben ik nog nooit geweest.”

Dit is de volledige loting van het WK 2022 in Qatar:

GROEP A: Qatar, NEDERLAND, Senegal en Ecuador

GROEP B: Engeland, Verenigde Staten, Iran en de winnaar van de play-off tussen Wales en Oekraïne of Schotland

GROEP C: Argentinië, Mexico, Polen en Saoedi-Arabië

GROEP D: Frankrijk, Denemarken, Tunesië en de winnaar van de play-off tussen Peru en de Verenigde Arabische Emiraten of Australië

GROEP E: Spanje, Duitsland, Japan en de winnaar van de play-off tussen Costa Rica en Nieuw-Zeeland

GROEP F: België, Kroatië, Marokko en Canada

GROEP G: Brazilië, Zwitserland, Servië en Kameroen

GROEP H: Portugal, Uruguay, Zuid-Korea en Ghana

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee