Belg Arnaud de Lie wint Volta Limburg Classic, Dumoulin kleurt koers

Arnaud de Lie wint in Eijsden. © Bas Quaedvlieg

Arnaud de Lie is zaterdag winnaar geworden van de 47e editie van de Volta Limburg Classic, die na drie jaar weer op het programma stond.

Tom van der Wilt

De Belg van Lotto-Soudal was in Eijsden de snelste van een kopgroep van zes waar ook Tom Dumoulin in zat. De Maastrichtenaar kon door een lekke band echter niet meesprinten en werd zesde.

De bijna 200 kilometer lange koers, die vroeger bestond onder de naam Hel van het Mergelland, kende lang een vroeg begonnen vlucht, maar de twee vluchters werden uiteindelijk in de finale opgeraapt door een peloton dat nog maar uit veertig renners bestond.

Kopwerk

Dumoulin zelf stak de lont in het kruitvat en kreeg vijf kompanen mee die al snel een halve minuut bij elkaar fietsen. De renner van Jumbo-Visma deed veel kopwerk, maar kon niet wegrijden uit het groepje.

De snelle De Lie was op de kasseien verreweg de beste sprinter.

Tom Dumoulin komt als zesde over de finish. © Bas Quaedvlieg

Corona en watersnood

In 2020 ging de koers door het Heuvelland niet door vanwege de coronacrisis. Vorig jaar zou de Volta Limburg Classic in de zomer worden verreden, maar vanwege overvloedige regenval en overstromingen in Zuid-Limburg moest de wedstrijd opnieuw worden geschrapt.

Lees ook: Amber Kraak wint Volta Limburg Classic bij de vrouwen

.