Doelman Mark Flekken ongelukkig in verloren thuisduel met Bayern

Serge Gnabry (R) schiet de 2-1 binnen vanaf elf meter. SC Freiburg-doelman Mark Flekken heeft het nakijken. 

Serge Gnabry (R) schiet de 2-1 binnen vanaf elf meter. SC Freiburg-doelman Mark Flekken heeft het nakijken. © ANP

Oranje-doelman Mark Flekken heeft in de Duitse voetbalcompetitie met SC Freiburg verloren van Bayern München.

RedactieBron: ANP

De koploper nam in het laatste gedeelte van het duel afstand (1-4) en zette zo een volgende stap op weg naar de tiende achtereenvolgende landstitel.

Flekken, die vorige week zijn debuut maakte bij het Nederlands elftal, speelde een negatieve rol en ging bij twee treffers in de fout. Na een klein uur spelen zat de Limburger, na een indraaiende vrije trap, naast de bal. Leon Goretzka profiteerde en kopte raak. Freiburg kwam al snel langszij. Na een goede combinatie door het midden scoorde Nils Petersen in de 62e minuut (1-1).

Invaller Serge Gnabry bracht Bayern in de 73e minuut weer op voorsprong. Bij die treffer kon Nico Schlotterbeck als schuldige worden aangewezen. De centrale verdediger, Duits international, stond verkeerd opgesteld. Gnabry passeerde Flekken van dichtbij.

De definitieve beslissing viel in de 82e minuut. Kingsley Coman verraste Flekken, die nog wel aan de bal zat, met een schot in de korte hoek. In blessuretijd scoorde ook invaller Marcel Sabitzer nog.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee