David Kisiel slaat VC Limac naar vierde zege in B-poule

 

 © iStock

Tim Cox

Numidia/VC Limac heeft in de nacompetitie de vierde overwinning op rij geboekt. In Barneveld werd SSS in vijf sets geklopt (2-3).

In Barneveld, waar het eredivisie-avontuur in oktober voor Limac begon, was de ploeg van coach Guido Görtzen aanvankelijk niet opgewassen tegen thuisploeg SSS. In de eerste set liep de thuisploeg langzaam maar zeker weg bij de Linnenaren, die op het einde nog knap terug kwamen. Dat was net te laat: 25-22.

Daarna kwam Limac op stoom. Set twee werd gewonnen en ook de derde set was een prooi voor de Limburgers. Spannend was het wel tot het einde van die set, die Limac op voorsprong bracht (27-29). De equipe uit Linne liet zich in de vierde set niet van de wijs brengen door een achterstand en kreeg zelfs een wedstrijdpunt. Die werd echter niet benut en SSS kwam terug in de wedstrijd: 26-24.

In de beslissende vijfde set golfde het spel op en neer. Mede dankzij een sterk spelende David Kisiel bleef Limac in de wedstrijd. De Amerikaanse Pool scoorde dan ook het laatste punt en knalde Limac naar de zege 13-15.

De overwinning op SSS bleek alweer de vierde zege op rij voor Limac in de B-poule. Daarin gaat de ploeg nu SSS voorbij en staat het nu met twaalf punten bovenaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee