Asbest vrijgekomen bij brand in hoofdgebouw van camping Klein Canada in Afferden

Print

Asbest vrijgekomen bij brand in hoofdgebouw van camping Klein Canada in Afferden. Video: SK Media

Afferden -

In het receptiegebouw van de camping Klein Canada in Afferden is maandagochtend rond 11:00 uur brand uitgebroken. Later bleek dat er asbest is vrijgekomen door de brand.

De brandweer heeft al snel opgeschaald naar een grote brand en rukte uit met wagens uit Gennep, Bergen, Meerlo, Venlo en Venray. Daarnaast zijn er meetploegen door de brandweer ingezet om te controleren of er asbest vrijkwam en of het uit het dak komt.

,,Het blijkt dat er asbest is vrijgekomen’’, aldus de woordvoerder van de brandweer. ,,Er wordt nog onderzocht waar die asbest vandaan komt.’’ Ook roept de brandweer op om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend, maar de brand is ontstaan in het horecagedeelte van de camping. Er is flinke schade aan het gebouw en ook de woning naast het hoofdgebouw heeft rook en waterschade opgelopen.

Vijftig personen die op de camping zaten, zijn overgeplaatst naar een andere camping van dezelfde eigenaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee