Woningcorporatie Woonwenz staakt rechtszaak om slachtoffer toeslagenaffaire uit huis te zetten

Sylvana uit Arcen.  © Lé Giesen

Arcen/Roermond -

Woningstichting Woonwenz stopt de rechtszaak tegen de 36-jarige Sylvana uit Arcen. De Venlose corporatie wilde de alleenstaande moeder, slachtoffer van de toeslagenaffaire, uit haar woning zetten vanwege een forse huurachterstand en schakelde daarvoor de rechter in.

onze verslaggever

De rechtbank in Roermond besloot maandag al tijdens een kort geding dat Sylvana voorlopig niet uit haar woning mag worden gezet. Dit ondanks een forse huurschuld die ze had bij de verhuurder. Woonwenz zou volgens de rechtbank haar zorgplicht niet voldoende zijn nagekomen. Zo had er volgens de rechter een schuldhulpverleningstraject gestart moeten worden.

Woonwenz-bestuurder Frans van Engelen laat dinsdagavond weten dat de bodemprocedure tegen Sylvana is stopgezet. De pijn voor de woningstichting zat hem vooral in het gegeven dat Sylvana eerder een tegemoetkoming van de overheid kreeg als compensatie voor de toeslagenaffaire, maar dat ze weigerde daarmee de huurachterstand bij Woonwenz te betalen. De Arcense wilde eerst andere schulden aflossen. Van Engelen: „Bij ons werd een dag voor het kort geding pas bekend dat ze een tweede tegemoetkoming zou krijgen. Ze heeft ons toegezegd dat ze met die tweede tegemoetkoming haar huurachterstand gaat betalen. We zijn een sociale huurder en willen dit graag op een goede manier oplossen.”

Lees ook: Toeslagenmoeder Sylvana (36) uit Arcen wint zaak van Woonwenz en mag ondanks een forse huurschuld in haar huis blijven wonen