Dit zijn de vijftien Limburgse harmonieën en fanfares die meewerken aan Dagboek van een Herdershond

 © De Limburger

Dieteren -

In totaal gaan er zestien fanfares en harmonieën meewerken aan de musical Dagboek van een Herdershond die vanaf eind april speelt in het MECC in Maastricht. Vijftien daarvan komen er uit Limburg, de zestiende uit Zeeland.

Tim Geurts

De verenigingen zullen elkaar afwisselen. Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden speelt tijdens de première op zondag 8 mei 2022.

„In een musical waarin de ziel van de zuiderling tot leven komt, mag een fanfare of harmonie niet ontbreken”, aldus producent Albert Verlinde. De muziekgezelschappen zullen meerdere nieuwe muziekstukken spelen. De beroemde openingstune van Dagboek van een Herdershond is door componist Ad van Dijk bewerkt, die bewerking zal ook te horen zijn in de musical.

Ook regisseur Servé Hermans is blij met de zestien fanfares en harmonieën. „Ze zijn onderdeel van het Limburgse leven. Ze maken hun opwachting bij een processie, een begrafenis of bij de jaarlijkse dorpskermis. Geweldig dat ze iedere avond live te zien en te horen zullen zijn.”

Dagboek van een Herdershond vertelt het verhaal van de jonge kapelaan Erik Odekerke die in 1914 toetreedt tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een dorp waarin de onhandige en naïeve Erik zich staande probeert te houden.

De volgende fanfares en harmonieën zijn te zien in Dagboek van een Herdershond:

Fanfare St. Blasius (Cadier en Keer)Fanfare Eendracht Dieteren (Dieteren)Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden (Eijsden)Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden (Eijsden)Harmonie St. Cecilia 1866 Oud-Geleen (Geleen)Fanfare Eensgezindheid (Maasbracht-Beek)Koninklijke Harmonie van Heer (Maastricht)Fanfare Juliana Munstergeleen (Munstergeleen)Harmonie Sint Joseph (Nederweert)Harmonie St. Caecilia (Ohé en Laak)Harmonie Melodie der Peel (Ospel)Oud-Vossemeer’s Muziekvereniging (Oud-Vossemeer, Zeeland)Fanfare St. Gertrudis Sint Geertruid (Sint Geertruid)Fanfare Sint Jan (Sittard)Philharmonie Sittard (Sittard)Fanfare St. Caecilia (Spaubeek)

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal