Stichting Onze Lieve Vrouw van Schilberg wint Cultuurprijs Echt-Susteren

 © JePP

Echt / Susteren
Silke van Deelen

Stichting Onze Lieve Vrouw van Schilberg is de winnaar van de zevende Cultuurprijs Echt-Susteren.

Wethouder Hub Meuwissen: „In dit jaar van de Heiligdomsvaart heeft de jury besloten om stil te staan bij cultureel erfgoed. Stichting Onze Lieve Vrouw van Schilberg bevordert het godsdienstig en kerkelijk leven en zet zich in voor behoud van de monumentale kapel in Schilberg en haar inventaris. Een meer dan terechte winnaar dus. In algemene zin is cultuur daarnaast belangrijk voor de gemeente. Het is een bindmiddel voor jong en oud en van alle afkomsten. Het gemeentebestuur faciliteert en stimuleert het culturele leven, dat steunt op personen en organisaties die zich inzetten op diverse terreinen van de cultuur. Met de prijs worden deze voortrekkers in het zonnetje gezet.”

De prijs bestaat uit een oorkonde en het bronzen kunstwerkje ’t Zwingelke vervaardigd door kunstenaar Lei Hannen. Deze werd uitgereikt door wethouder Hub Meuwissen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal