Kristoff wint winderige editie Scheldeprijs, Van Poppel tweede

Alexander Kristoff (in het wit-geel) bleek de sterkste vandaag. 

Alexander Kristoff (in het wit-geel) bleek de sterkste vandaag. © ANP/HH

Fabio Jakobsen heeft niet voor een derde keer de semiklassieker de Scheldeprijs kunnen winnen. De Nederlandse sprinter miste door waaiers de slag en kon later niet meer bij de kopgroep komen. Uit die kopgroep bleek Alexander Kristoff de sterkste. De Noor won eerder in 2015 ook al. Danny van Poppel werd knap tweede.

Redactie

De koers ontbrandde na 20 kilometer al: door waaiers brak het peloton in stukken. Tweevoudig winnaar Jakobsen zat er niet bij op dat moment. En dat gold sowieso voor zijn ploeg Quick Step, want er zat niemand van The Wolfpack bij de kopgroep.

Jakobsen in de achtervolging. 

Jakobsen in de achtervolging. © ANP/HH

De kopgroep bestond uit 13 renners: onder anderen Kristoff, Tim Merlier, Jasper Philipsen, Sam Bennett en de Nederlanders Danny van Poppel en Casper van Uden waren van de partij. De achtervolgende groep - met Jakobsen - zat op iets meer dan een minuut in de stromende regen, zo’n 30 km voor de meet.

Kristoff knalde 7 km voor de finish over de kasseien in zijn eentje weg. Niemand kon hem nog achterhalen? De ijzersterke Noor won het man tegen man-gevecht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee