Weer drugspand op slot in gemeente Echt-Susteren

 

 © ANP

Maria Hoop -

Een woning in Maria Hoop gaat voor drie maanden op slot omdat er een in werking zijnde hennepplantage werd aangetroffen. Het is de zevende keer dit jaar dat een pand wordt gesloten in het kader van het drugsbeleid.

Rob Stikkelbroeck

In de woning aan de Hertestraat in Maria Hoop werd op 17 februari een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De hennepplantage was verdeeld over drie ruimtes en bestond in totaal uit 548 hennepplanten. Ook is er een hennepstekkerij aangetroffen met 49 hennepstekken. Tot 7 juli is het voor iedereen verboden om de woning te betreden.

Lees ook: Loods in Sint Joost half jaar op slot na vondst hennepspullen

Dit jaar werden er al zeven panden gesloten in het kader van het Damoclesbeleid van de gemeente Echt-Susteren. Vorig jaar lag het aantal sluitingen in de eerste drie maanden van het jaar op drie. Volgens een woordvoerder van de gemeente zeggen de cijfers nog niks en kan pas op het eind van het jaar een goed vergelijk worden gemaakt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee