Alzheimer Café Maasgouw in teken van buurthulp en positieve gezondheid

Foto ter illustratie. 

Foto ter illustratie. © ingimage

Maasbracht
Silke van Deelen

Er is weer een Alzheimer Café Maasgouw op maandag 11 april, bedoeld voor iedereen met interesse in dementie, hetzij als patiënt of als mantelzorger.

Het thema is deze keer buurthulp en positieve gezondheid. Buurthulp is van oudsher al erg belangrijk voor iedereen: iemand heeft hulp nodig en iemand wil graag iets doen voor een ander. Soms is deze hulp niet (altijd) beschikbaar doordat familie of vrienden te ver weg wonen en er geen of weinig contact is met buren. Marijke Wilms is een initiatiefneemster die deze avond uitleg komt geven over wat Buurthulp voor mensen met dementie en hun mantelzorgers kan betekenen. Het doel van Buurthulp is dat het langer thuis blijven wonen voor de burger gemakkelijker, aangenamer en gezelliger wordt. De hulp kan van allerlei aard zijn, bijvoorbeeld een praatje maken, samen een spelletje doen, helpen in de tuin of begeleiding naar een activiteit.

Het Alzheimer Café Maasgouw vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in De Herberg aan de Sintelstraat 23 in Maasbracht. De zaal is open om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Verplicht van tevoren aanmelden via e-mail AlzheimerCafeMaasgouw@gmail.com of tel. 06-54388847.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee