Vissers Energy Group opent eerste waterstoftankstation van Limburg in Horst

Horst aan de Maas -

Op donderdag 7 april opende gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels samen met burgemeester Ryan Palmen het allereerste waterstoftankstation van Limburg door samen met Gerbert Vissers, algemeen directeur van Vissers Energy Group, een bedrijfsauto te tanken met waterstof.

Redactie WijLimburg, Lieke Rijkx

Waterstof speelt een belangrijke rol in de energietransitie, omdat het een zeer efficiënte energiedrager is. Waterstof is emissievrij en kan worden toegepast in personenauto’s, vrachtauto’s en zelfs tractoren. Waterstof kan daarnaast regionaal worden opgewekt in zonneparken of met windmolens. De voorraad is dus onuitputtelijk. Bovendien biedt het een oplossing voor het steeds groter wordende capaciteitsprobleem op het elektriciteitsnetwerk.

Vissers Energy Group ziet het als zijn taak om groene waterstof beschikbaar te stellen voor eindgebruikers. Het doel van het waterstoftankstation is dan ook om samen met de eindgebruikers allerlei toepassingen in de praktijk te gaan testen. Het waterstoftankstation in Horst is een belangrijke eerste stap in de verdere uitrol van waterstof op het netwerk van tankstations van Vissers in Zuid-Nederland.

Lees ook: ‘Limburg krijgt binnenkort de eerste waterstofpomp’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal