Vissers Energy Group opent eerste waterstoftankstation van Limburg in Horst

 
Horst aan de Maas -

Op donderdag 7 april opende gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels samen met burgemeester Ryan Palmen het allereerste waterstoftankstation van Limburg door samen met Gerbert Vissers, algemeen directeur van Vissers Energy Group, een bedrijfsauto te tanken met waterstof.

Redactie WijLimburg, Lieke Rijkx

Waterstof speelt een belangrijke rol in de energietransitie, omdat het een zeer efficiënte energiedrager is. Waterstof is emissievrij en kan worden toegepast in personenauto’s, vrachtauto’s en zelfs tractoren. Waterstof kan daarnaast regionaal worden opgewekt in zonneparken of met windmolens. De voorraad is dus onuitputtelijk. Bovendien biedt het een oplossing voor het steeds groter wordende capaciteitsprobleem op het elektriciteitsnetwerk.

Vissers Energy Group ziet het als zijn taak om groene waterstof beschikbaar te stellen voor eindgebruikers. Het doel van het waterstoftankstation is dan ook om samen met de eindgebruikers allerlei toepassingen in de praktijk te gaan testen. Het waterstoftankstation in Horst is een belangrijke eerste stap in de verdere uitrol van waterstof op het netwerk van tankstations van Vissers in Zuid-Nederland.

Lees ook: ‘Limburg krijgt binnenkort de eerste waterstofpomp’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee