Een ‘Second Home’ populairder en toegankelijker dan ooit

Print
Een ‘Second Home’ populairder en toegankelijker dan ooit

Afbeelding: Second Home.

Zaterdag 23 april en zondag 24 april opent MECC Maastricht haar deuren voor de ‘Second Home Beurs’, dé beurs voor iedereen die zich wil informeren en laten inspireren op het gebied van recreatief vastgoed in Nederland en het buitenland. Want, een tweede huis is niet enkel meer weggelegd is voor ‘the lucky few’!

Finca of villa
“Op de Second Home Beurs hebben we aanbod uit 15 landen, variërend van Spanje, Portugal en Bonaire tot Kroatië, Oostenrijk, Dubai en Bulgarije ” vertelt Tom van den Brink, manager van Second Home. Je vindt er een villa in Spanje, een appartement in Oostenrijk of een woning in andere prachtige stukjes onontdekt Europa, waar je dezelfde schoonheid vindt voor een lager prijskaartje”.

“Een tweede huis is een interessante investering, die niet enkel meer weggelegd is voor ‘the lucky few’. Het levert een financieel rendement op en je geniet van fiscale voordelen als je een lening aangaat om het vastgoed te financieren.”

Overwaarde investeren
Dat de vraag naar vakantiewoningen zo exponentieel stijgt is mede te wijten aan het feit dat de droom van het bezitten van een tweede huis voor steeds meer mensen werkelijkheid kan worden. “Dat is onder andere dankzij de toenemende verkoopprijzen van eerste woningen in Nederland; de overwaarde kan bijvoorbeeld ingezet worden voor de financiering van een tweede huis. Zo wordt de aanschaf van een tweede huis voor een groeiende groep middeninkomens steeds meer een reële optie” vertelt van den Brink.

Meer dan huizen spotten
De Second Home Beurs wijst je de weg naar al die mogelijkheden. 75 exposanten uit 15 landen delen er hun ervaring en expertise, niet alleen op het vlak van vastgoed, maar ook als het gaat over de juridische en fiscale aspecten die komen kijken bij een tweede huis. ‘We willen met deze beurs méér zijn dan een evenement waar je een rondje huizen kunt kijken,’ licht van den Brink toe. ‘We willen onze bezoekers inspireren en er bovenal voor zorgen dat ze goed geïnformeerd aan het najagen van hun Nederlandse of buitenlandse droom beginnen. Daarom organiseren we ook tal van lezingen, waarin specialisten de bezoekers bij de hand nemen.’

Gratis toegang
Denkt of droomt u ook over het kopen van een tweede huis? Als investering of om zelf van te genieten? Bezoek dan de Second Home Beurs, met de link kunt u registreren voor gratis toegang.

Second Home Beurs
Dé beurs voor recreatief vastgoed: 23 & 24 april in MECC Maastricht.
Openingstijden van 10:00 – 17.00 uur.
Gratis tickets. Meer informatie: www.secondhome.nl.