Will Smith tien jaar lang niet welkom bij Oscar-uitreiking

Op een muur in Berlijn is De Klap die Will Smith aan Chris Rock gaf inmiddels met graffiti nagemaakt.  

Op een muur in Berlijn is De Klap die Will Smith aan Chris Rock gaf inmiddels met graffiti nagemaakt.  © ANP / EPA

Will Smith is de komende tien jaar niet meer welkom bij de uitreiking van de Oscars. Ook mag hij niet meer op andere bijeenkomsten komen van The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, de organisatie achter de filmprijzen.

RedactieBron: ANP

Het bestuur van de Academy kwam vrijdag bijeen om de consequenties te bepalen van de klap die Smith bijna twee weken geleden uitdeelde aan Chris Rock.

Lees ook: ‘De klap van Will Smith kwam voort uit frustratie, was het in feite niet Chris Rock die de eerste dreun uitdeelde?’

Smith maakte afgelopen week al bekend dat hij zijn lidmaatschap bij de Academy heeft opgezegd. In een verklaring schreef de acteur dat hij met zijn geweldsuitbarsting het vertrouwen van de organisatie heeft geschonden. Ook vond hij het vervelend dat hij zijn collega-acteurs die genomineerd waren voor een Oscar of er een wonnen de kans had ontnomen om hun succes te vieren.

Lees ook: De mep van Will Smith hernieuwt de discussie over wat grappig is: ‘Als iedereen lacht om je grap, heb je gefaald’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee